top of page

 

Fasciabehandling

En skön behandling som ger bra resultat

Ett helt nytt sätt att se på kroppen

Ny forskning visar att fascia, ett nätverk av bindväv, har större påverkan på hälsa och välbefinnande än vi tidigare trodde.

En ny internationell rörelse har startat inom den anatomiska och fysiologiska forskningsvärlden, med nya banbrytande upptäckter varje år som utmanar det vi tidigare visste om kroppen.

Kontinuerlig innovation och utveckling av nya metoder för behandling av fascia har därför blivit viktigare och viktigare.

Skillnad mellan stötvågsbehandling och Fascia Vibes (Djupvågsbehandling)

 

Stötvåg kör samma hastighet – Fascia Vibes varierar hastighet

Stötvågen använder en så kallad fyrkantvåg, vilket betyder att den slår i samma hastighet hela tiden. Fascia Vibes maskinen använder i stället en sinusvåg, vilket gör att den byter hastighet hela tiden. Om du testat stötvåg så vet du att det känns, nästan gör ont. Det gör inte den här behandlingen på samma sätt då bytet av hastighet stimulerar de fria nervändarna i bindväven så de slappnar av Läs mer: Så påverkas kroppen av Fasciabehandling med maskin

 

Stötvåg slår sönder – Fascia Vibes strukturerar om.

Stötvågens effekt är att den slår sönder en vävnad och sätter i gång en läkningsprocess som gör att en lokal läkning kan starta. Genom att byta hastighet slås inte vävnaden sönder, i stället ökar flödet av vätska i bindväven vilket strukturerar om den extracellulära matrixen (strukturen utanför cellerna) och stimulerar såväl cirkulation som självläkning. Så enkelt sagt, i stället för att slå sönder så skakar den om och skapar rörelse, vilket i sin tur skapar en läkning.

 

Varför fungerar Fascia behandling så bra?

  • De senaste årens forskning visar att Fascia har mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.

  • Fascia är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler.

  • Fascian står för mer än en tredjedel av rörelseapparaten, här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och nästan all kommunikation i kroppen går via fasican.

  • Om fascian blir skadad, klibbar ihop eller blir inflammerad får vi ont, svårt att röra på oss och vår förmåga att återhämta oss blir sämre.

  • Fascia påverkas bland annat av ålder, genotyp, sjukdomar, medicinering, kost, social stress, sömn, luftföroreningar och psykologisk stress.

  • Man skulle kunna argumentera för att alla som lever en modern livsstil med stillasittande arbete och näringsfattig mat skulle må bra av regelbunden fasciabehandling.

Bild 3.jpg
Optimal hälsa logga kopiera.jpg
bottom of page