top of page

Näringsterapi

Arbetet som näringsterapeut innebär ofta att man är lite av en detektiv. Man försöker hitta vad det är som orsakar en klients hälsoproblem. Målet med näringsterapi är att rekommendera ett skräddarsytt program av kost och kosttillskott. En näringsterapeut tillämpar sin kunskap om hur kosten, vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer fettsyror antioxidanter mm påverkar fysiologiska och biokemiska funktioner. För att kroppen skall må bra behöver den förutom rätt energi, även avlastas från störande element som hindrar den från att fungera optimalt. Nedsatt hälsa, födoämneskänslighet, stress miljögifter mm gör att kroppen förbrukar mer av vissa näringsämnen. Näringsbrist kan vara resultatet av ett för lågt intag av nödvändiga näringsämnen samt nedsatt förmåga att tillgodogöra sig den från kosten. Vi behöver med andra ord näring för att kroppen ska må bra. 

Till min hjälp använder jag mig av kinesiologisk muskeltestning och frekvensanalys.

Frekvensanalys är en enkel och tidsbesparande metod att mäta näringsbalanser och funktionsstatus i kroppen. Inga ingrepp behövs för att utföra en mätning.
På två minuter får vi ett stort antal mätvärden med information om näringsnivåer på vitamin och mineraler, aminosyror och co-enzym.

Utifrån dessa värden finns det stor möjlighet att utläsa förslag till behandlingar för att förbättra hälsan.

OBS! Inför ett besök bör klienten ha fastat i minimum två timmar. Undvik kaffe te snus och tobak innan besöket, vatten går bra.

Bild1.jpg
Optimal hälsa logga kopiera.jpg
bottom of page